085 489 49 21 info@ventura-advies.nl
 

Crowdfunding advies en begeleiding

Hoe financier je een project zonder afhankelijk te zijn van een bank of subsidies? Dankzij laagdrempelige internettechniek en de kracht van social media, maakt crowdfunding op een vernieuwende en originele manier financiering mogelijk. Door publiek, fans of klanten in korte tijd een project of bedrijf te laten financieren, ontstaat een betrokken en loyale aanhang die niet alleen voor geld zorgt, maar ook belangrijk is bij marketing, productontwikkeling en verkoop

Onafhankelijk crowdfunding advies

Ventura is géén crowdfundingplatform, maar een onafhankelijk adviseur. Wij helpen organisaties, die een crowdfunding campagne willen starten en behoefte hebben aan professionele ondersteuning. Naast het bepalen van uw financieringsstrategie helpen we met de praktische inrichting en uitvoering van de crowdfunding campagne.

Geen crowdfunding project is hetzelfde, daarom maken we vooraf afspraken op maat over de werkverdeling en onze inzet als adviseur en begeleider van het proces. We kunnen helpen in alle fases van het crowdfunding proces: van het bepalen van het doel, het opstellen van het verhaal en de financiële achtergrond tot de communicatiecampagne en de inzet van media.

Als u al een business plan heeft, kunnen we deze doornemen, adviseren hoe u de crowdfunding campagne het beste kunt aanpakken en welke valkuilen er zijn. U krijgt advies over de (on)mogelijkheden en de kosten van een aantal crowdfunding platforms, die geschikt zijn voor uw plan. Ook kunnen we het business plan, inclusief financiële paragraaf, voor u opstellen en een commerciële pitch voor het platform maken.

Vervolgens begeleiden we het proces vanaf het moment van ‘live’ gaan van de campagne op een platform totdat het einddoel is bereikt.